









Fegere
Yönetmen: Cahit Kaya Demir
Senaryo: Cahit Kaya Demir
Görüntü Yönetmeni: Uğurcan Taylan Adıyaman
Yapımcı: Cahit Kaya Demir
Müzik: Onur Nevşehir
Kurgu: Cahit Kaya Demir
Ses: Murat Öner
Oyuncular: Murat Karakaş, Meral Çetinkaya, Zeynep Özbay, Rüzgar Özbay, Merve Polat, Beyti Engin, Özge Sezince
Türkiye / Kurmaca / 26′ / HD / Renkli / 2018
Arif oyunculuk sevdasına düşmüş bir emekli aile babasıdır.Keşfedilme umuduyla dizi setlerinde figüranlık yaparken iki sayfalık bir doktor rolüne eskaza o seçilir. Bu rol aynı zamanda hayatının en travmatik gününü yaşamasına sebep olacaktır.
Beau Ideal / Sergi
GÖZDE MİMİKO TÜRKKAN, PINAR YOLDAŞ
Pilot Gallery
Saat: 18.00
Pilot, güzellik anlayışı üzerine düşünen ve toplumsal cinsiyet politakalarını inceleyen “Beau Ideal” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi Gözde Mimiko Türkkan ve Pınar Yoldaş’ın eserlerinden oluşuyor.
Fotoğraf serileri, sanatçı kitapları, videolar ve metin bazlı çalışmalar ile üretimini gerçekleştiren Gözde Mimiko Türkkan, toplumsal cinsiyet rollerini ve sosyal olarak inşa edilmiş kimlikleri öznel bir bakış açısı ve belgeselci tavır ile inceliyor.
Disiplinler arası tasarımcı, sanatçı ve araştırmacı Pınar Yoldaş, çalışmalarında biyoloji ve teknolojiden yola çıkıyor, mimari enstalasyonlar, kinetik heykeller, ses, video ve çizim aracılığıyla eko-nihilizm, antroposen ve feminist tekno-bilime odaklanıyor. Sanatçı “Kolektif olarak arzuladığımız kişisel özellikler var mı?” sorusu ile güzellik, fit olmak, sempatiklik, zenginlik, ayrıcalıklı ve akıllı olmaya şüpheyle yaklaşıyor.


Nükhet Duru, Okan Bayülgen’in de kendisine eşlik ettiği çok özel bir performans ile İstanbul’un yeni gösteri mekanı Dada Salon Kabarett’de!
Nükhet Duru Dada Salon Kabarett’de unutulmayacak bir performansa imza atıyor. Üstelik bu özel gecede sahneyi kimi zaman Okan Bayülgen ile paylaşıyor.
Dada Salon Kabarett için hazırlanan özel bir menünün de ikram edildiği bu geceyi kaçırmayın.




Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir.
Eğitmen: İrem Ülgü Orhan
Mutlu olmanın insan hayatına sayısız katkısı olduğu, bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Mutlu insanlar; daha sağlıklı, hastalık ve yaşlanmaya karşı daha dirençli, daha sosyal, iş hayatlarında daha başarılı ve daha üretken, daha yardımsever, minnettar ve maddi olarak da daha iyi durumdalar. Mutluluk sanılanın aksine varılması gereken bir hedef değil; başarılı, üretken, sosyal ve sağlıklı olmak için bir ön koşul.
Pozitif psikoloji” temelli Mutluluk 101 Atölyesi, kişilerin hayatlarında olumlu değişimler yaratmak amacı ile, bilimsel bilgiden temel alınarak oluşturuldu (Sadece bilimsel bilgiyi değiştirdim, o genel bir kavram diye). Arzumuz; atölyeye katılanların mutluluk konusunda bilinçlenmeleri, bilimsel olarak işe yararlığı kanıtlanmış pratikleri hayatlarına katmaları ve mutluluğun getirdiği avantajlardan faydalanmaları, bilimsel bilgiyle temellendirilmiş gerçek mutlulukla tanışmaları.
Mutluluk, tıpkı dil öğrenme veya müzik enstrümanı çalma gibi “öğrenilebilir” bir beceridir. Mutluluk 101 atölyesi ile, bu yaşam becerisinin inceliklerini öğrenmeye davetlisiniz.
Pozitif Psikoloji Nedir?
“Pozitif psikoloji, en çok nelerin hayatı yaşamaya değer hale getirdiğini irdeleyen bilimsel çalışmadır.” Hayatta kalmanın ötesine geçerek, gelişmek için yaşamlarımıza nelerin anlam ve amaç verdiğini inceler.
Bu tanımı biraz daha genişletirsek; pozitif psikoloji, insan düşüncelerini, hislerini ve davranışlarını zayıflıklar yerine güçlü yanları üzerinden ele alan, hayatın içindeki kötüyü tamir etmek yerine iyiyi yaratmaya odaklanan ve hayatını “normal” hale getirmekte zorlanan insanlardansa “harika” hale getirmeye çalışan insanlara konsantre olan, bilimsel yaklaşımdır.

