9.2 C
İstanbul
Cuma, Ocak 22, 2021
Daha Fazla
    Ana Sayfa Seyahat Bozcaada Gezi Rehberi

    Bozcaada Gezi Rehberi

    D’She Style tavsiye eder🔝
    Huzurlu ve sakin bir tatil sizi şehrin bütün gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaştırabilir. Sabahları vişne ve domates reçelli kahvaltılara uyanmak, Rum sokaklarında dolaşmak, gün batımında bağ üzümlerinden yapılmış şarap eşliğinde keyifli sohbetler yapmak istiyorsanız rotanızı Bozcaada’ya çevirmek harika bir fikir olacaktır.
    New York Times gazetesinin 2017 yılında görülmesi gereken 52 yerden biri olarak okuyucularına önerdiği Bozcaada hakkında D’She Style’ın araştırıp yazdığı konaklama, yeme-içme mekanları ile, gezilecek yerler yazının devamında.
    Bozcaada’ya kadar hangi yolu kullanırsanız kullanın, adaya geçmek için feribota binmeniz gerekiyor. Yola çıkmadan önce feribot saatlerine bakarsanız beklemeden adaya ulaşabilirsiniz.
    Adada çok farklı konseptlerde konaklama seçenekleri bulunuyor. Dilerseniz bağ evlerinde, butik otellerde ya da pansiyon ve kamp alanlarında konaklayabilirsiniz. Bozcaada’da geçireceğiniz 3-4 gün sizin için yeterli olabilir. Her mevsim gidebilirsiniz, ancak rüzgarın sert estiği adada deniz,kum ve güneşin içinde olduğu bir tatil planlıyorsanız, bunun için Ağustos ve Eylül aylarını tercih etmelisiniz.
    Üstelik, Eylül ayının başlarında Bozcaada üzüm bağlarından toplanan üzümler, bağ işçileri tarafından at arabaları ve traktörler ile ada merkezine taşınması ile gerçekleşen bağ bozumu festivali esnasında orada bulunmak keyifli olabilir.
    Bozcaada’da hareketli bir gece hayatının bulunmadığını belirtmeliyiz. Zira adanın tamamında sükunet hakim. Akşamlarınızı Rum meyhanelerinde ve küçük restoranlarda geçirebilirsiniz.
     Bozcaada’da yemek yenecek mekanlar ise şöyle;

    Ada’m Bistro: Ege Mutfağına orjinal yorumlar getirerek sunduğu muhteşem lezzetler arasında, çeşit çeşit mezeler ve otlar, enginarlı ahtapot, beğendili balık kavurma, şarap soslu midye ve çıtır tahinli dondurma yer alıyor. Karadut ve gelincik shotları ise içinizi ferahlatıyor. Özenli sunumlar, güleryüz, hoş sohbet ve harika bir servis ile adanın favori mekanı.

    Madam Niça: Eski bir bahçeyi Bozcaada ruhu ile süsleyip, yerel mahsüller ile hazırlanan harika yemekler sunan restoranın fix menüsünde peynir tabağı, salata, zeytinyağlılar ve mezeler, ada usulü kuzu kol kapama, otlu dana yahni gibi nefis lezzetler yer alıyor. Lezzetleri, keyifli ortamı ve müzikleri, harika kokteylleri ile hem yemeğe hem de içkiye mutlaka uğranası bir durak.

    Lodos: Mezeleri, sakızlı enginar, ahtapot ve lakerda füme, kabak çiçeği dolması, kalamar dolma gibi özel lezzetleri ve de ferah mekanı ile keyifli bir lezzet durağı.

    Salkım: Ağaçların altında ufacık bir bahçede otlu Girit Pilavı, Yunan musakkası, keçi peyniri eritmesi, mürekkepli kalamarı, damla sakızlı muhallebisi gibi farklı Girit ve Ege lezzetleri sunuyor.

    Simyon: Sandal’ın hemen karşısındaki ve sanırım en çok masaya sahip olan mekan. Aynı şekilde tüm mezeleri ve ara sıcakları çok başarılı.

    Cabalı Meyhane / Ülke’nin Yeri: Deniz kenarında, kale manzarası eşliğinde mum ışıklarıyla romantik bir akşam yemeği de yiyebilir, dostlarınızla arkada çalan türk sanat müziği eşliğinde rakınızı içip deniz kokusu eşliğinde sohbetinizi de yapabilirsiniz. Mutlaka yemeniz gereken iki şey; kağıtta kalamar ve beğendili levrek fileto… Muhteşem!

    Kapı 14: Hep deniz mahsulümü yiyeceğiz diye soranlara adanın et restoranı alternatifi Kapı 14. Eski bir Rum evi bahçesindeki restoranda aslında hem köfte ve et çeşitleri hem de sarımsaklı ahtapot, balık pastırması gibi orjinal deniz ürünleri yer alıyor.

    Adaya özgün lezzetler dışında hediyelik eşyalar, el yapımı ürünler ya da yerel motifler satın alma düşünceniz var ise; rotanızı Bozcaada’nın tam kalbinde bulunan Cumhuriyet meydanı Atatürk büstünün orada kurulu olan birçok stanta çevirin derim. Bir diğer Bozcaada alışveriş tavsiyesi ise, Rum mahallesinin ara sokaklarında bulunan hediyelik eşya dükkanları.

    Bozcaada turunuz boyunca şehir merkezinde bisiklet kiralayıp adayı turlayabilirsiniz. Ada merkezinden kalkan tekneler ile adanın koylarını keşfe çıkabilir, Bozcaada’nın su altı dünyasını keşfetmek için dalış yapabilirsiniz. Rum mahallesinde bulunan farklı tarzda dersler alabileceğiniz güzel mekanları ve atölyeleri de keşfedebilirsiniz. Ada küçük olunca rahatça keşif yapmak mümkün.

    Bozcaada’da mutlaka görülmesi gereken yerler;

    • Bozcaada Kalesi
    • Bozcaada Rum Mahallesi
    • Bozcaada Müzesi
    • Bozcaada Şarap Fabrikaları
    • Bozcaada Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri
    • Bozcaada Ayazma Manastırı
    • Bozcaada Göztepe
    • Bozcaada Meryem Ana Kilisesi
    • Bozcaada Plajları

    Özellikle Bozcaada’ya kadar gelmişken meşhur bademli damla sakızlı kurabiyesini, Bozcaada şaraplarını, reçellerini (Özellikle domates ve gelincik reçeli) denemenizi tavsiye ederiz. Gündüzleri Tarihi Çınaraltı’nda kahve ve likör içmeden, akşam ise Bozcaada meyhanelerinde Ege esintileri eşliğinde mükemmel bir meyhane akşamı yaşamadan dönmeyin.

    Bozcaada’da alışveriş yapmak istiyorsanız;

    Her şarap markasının birçok butiği var. Corvus Blend No:5 Kırmızı, Kuntra Kırmızı ve Teneia Beyaz, Çamlıbağ Ayapetro Beyaz ve Özel Rezerv Cabarnet Sauvignon Kırmızı, Amadeus Shiraz, Talay Karasakız Rose şaraplardan bazıları.

    Simyon Salto ya da Gülerada‘dan çeşit çeşit reçel alabilirsiniz. Adaya özgü içinde badem olan yeşil ve kırmızı domates reçeli meşhur. Ayrıca ev yapımı incir, üzüm, çilek ve vişne reçelleri de harika.

    Veli Dede‘den ve Altın Yağmur‘dan zeytinyağı (özellikle bulabilirseniz soğuk baskı zeytinyağı) biber salçası, koruk suyu, yeşil zeytin ezmesi, zeytinyağı sabunu ve ezine peyniri almalısınız.

    Ada Cafe‘den gelincik şerbeti, lokumlar, reçeller, sabunlar mutlaka alınmalı.

    Çiçek Fırından sakızlı bademli Tenedos kurabiyesi, badem lokumu ve ada somunu, Ada Market’ten Efibadem kurabiyesi alabilir, bir de Çiçek Dondurma‘dan bademli dondurmanın tadına bakabilirsiniz.

    Noah Mimarlık ve Tasarım Dükkanı‘ndan kağıt kaseler ve şaraplıklar, kağıt üzerine boyanmış orjinal yelkenli, balık, karga çizimleri dekorasyon için zevkli fikirler arasında.

    Modada‘dan el dokuma kumaşlardan kıyafetler, el yapımı seramikler,

    Masal‘dan orjinal giysiler ve aksesuarlar,

    Hayal Tacirleri‘nden el yapımı elbiseler, su kabak aydınlatmalar, saksı ve mumlar,

    Aki‘den seramik karolar, vespa desenli bez çantalar, ada magnetleri, yastıklar,

    Bacchus‘ten adaya özgü seramikler, maketler, kupalar, takılar ve doğal sabunlar, alışveriş keyfinizi doya doya yaşayacağınız dükkanlardan bazıları.

    Daha iyi bir yaşam stiline sahip olmak için D’She Style’da kalın.

    Okumadan Geçme

    Antalya; Kaş

    0
    D’She Style tavsiye eder🔝 Antalya ile Fethiye arasındaki yarımadada bulunan Kaş, göz kamaştırıcı tarihi dokusu, huzurlu doğası ve berrak denizi ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden...

    Marmaris Bozburun

    Aslı Şen